Diëlektricum

Dit artikel gaat in op het onderwerp Diëlektricum, dat de laatste tijd aan relevantie heeft gewonnen vanwege de impact ervan op verschillende gebieden. Sinds zijn opkomst heeft Diëlektricum de belangstelling gewekt van onderzoekers, experts en het grote publiek, waardoor debatten en reflecties over de implicaties ervan zijn ontstaan. Door middel van een uitgebreide analyse zullen de verschillende aspecten die verband houden met Diëlektricum worden onderzocht, van de oorsprong ervan tot de invloed ervan op de huidige samenleving. Op dezelfde manier zullen de verschillende perspectieven en posities die rond dit fenomeen bestaan ​​worden onderzocht, met als doel er een volledige en objectieve visie op te geven.

Een diëlektricum is een stof of een materiaal met zodanige elektrische eigenschappen dat de polarisatie ervan een overheersende rol speelt ten opzichte van elektrische geleiding en magnetisatie. Er kan dus gesteld worden dat diëlektrica zeer slechte geleiders zijn. Hun elektronenconfiguratie zorgt ervoor dat nagenoeg geen geleiding mogelijk is, in tegenstelling tot geleiders als bijvoorbeeld koper. Dientengevolge worden deze diëlektrica ook wel als isolator gebruikt. Veel toegepaste diëlektrica in bijvoorbeeld condensatoren zijn lucht, mica, bariumtitanaat, glas, aluminiumoxide en tantaaloxide.

Experimenten hebben aangetoond dat de capaciteit van een condensator met een diëlektricum met een factor ter grootte van de diëlektrische constante groter is dan de capaciteit wanneer de platen door een vacuüm worden gescheiden.

.

Zie ook