Deutsche Bank-torens

Tegenwoordig is Deutsche Bank-torens een onderwerp dat grote belangstelling in de samenleving wekt. Lange tijd is Deutsche Bank-torens het onderwerp geweest van debat en controverse, waardoor er tegenstrijdige meningen ontstonden onder experts en het grote publiek. In dit artikel gaan we dieper in op het onderwerp Deutsche Bank-torens, onderzoeken we de verschillende facetten ervan en analyseren we het belang ervan in de huidige context. Door de geschiedenis heen heeft Deutsche Bank-torens op verschillende gebieden een cruciale rol gespeeld en de manier beïnvloed waarop mensen de wereld om hen heen waarnemen. Daarom is het essentieel om Deutsche Bank-torens grondig te begrijpen om de impact ervan vandaag te begrijpen en te anticiperen op de evolutie ervan in de toekomst.

Deutsche Bank-torens
Deutsche Bank-torens
Plaats Frankfurt am Main, Vlag van Duitsland Duitsland
Coördinaten 50° 7′ NB, 8° 40′ OL
Start bouw 1979
Opening 1984
Kenmerken
Hoogte constructie 155 m
Verdiepingen 40 (west)
38 (oost)
Vloeroppervlak 60.000 m²
Partijen
Architect Walter Hanig
Heinz Scheid
Johannes Schmidt
Eigenaar Deutsche Bank
Portaal  Portaalicoon   Civiele techniek en bouwkunde

De Deutsche Bank-torens zijn twee wolkenkrabbers in de Duitse stad Frankfurt am Main. Het is het hoofdgebouw van de Deutsche Bank. Het is gelegen aan de Taunusanlage en het staat op de 61e en 62e plaats in de lijst van hoogste gebouwen van Europa. De torens hebben een directe toegang tot de ondergrondse S-Bahnstation Taunusanlage.

De Deutsche Bank-torens werden opgeleverd in 1984. Met een hoogte van 155 meter zijn de twee torens het op tien en elf na hoogste gebouw van Frankfurt. De westtoren telt 40 verdiepingen en de oosttoren 38 verdiepingen.

Zie de categorie Deutsche Bank-toren van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.