Der früheste Morgen

In het artikel van vandaag gaan we het hebben over Der früheste Morgen, een onderwerp dat de laatste tijd bijzonder relevant is geworden. Der früheste Morgen is een onderwerp dat de belangstelling heeft gewekt van experts en het grote publiek, waardoor debatten zijn ontstaan ​​en aanzet tot reflectie. Door de jaren heen is Der früheste Morgen het onderwerp geweest van studie, analyse en controverse, wat heeft geleid tot een groter begrip en bewustzijn van het belang ervan. In dit artikel zullen we verschillende aspecten van Der früheste Morgen onderzoeken, van de oorsprong en evolutie tot de impact ervan op de samenleving en de relevantie ervan vandaag de dag. Daarnaast zullen we verschillende perspectieven en meningen over Der früheste Morgen onderzoeken, met als doel een compleet en verrijkend overzicht te geven van dit fascinerende onderwerp.

Der früheste Morgen is een gedicht van Leopold Andrian dat in 1982 werd gedrukt door Ger Kleis.

Geschiedenis

Op 11 maart 1982 werd de typograaf Huib van Krimpen 65 jaar. Ter gelegenheid daarvan werd hem een huldeboek aangeboden. Ger Kleis drukte bij die gelegenheid een gedicht van Leopold Andrian op zijn private press Sub Signo Libelli.

Uitgave

Het gedicht is gedrukt op een vouwblad van vier ongenummerde pagina's op A4-formaat. Op de voorpagina staat in kapitaal: "Huberto Crimpenio / Typis Crimpenianis / Donum natalicium". Daaronder staan de naam van de drukpers en het jaar van uitgave in Romeinse cijfers. De oplage bedraagt acht exemplaren. Er bestaat ook zeker een exemplaar dat is afgedrukt op een plano met alleen het gedicht.

Bij twee exemplaren is op de titelpagina Donum natalicium gebronsd.[1]