In dit artikel zullen we D'Hane de Steenhuyse vanuit verschillende perspectieven verkennen, waarbij we ons verdiepen in het belang, de impact en de relevantie ervan op verschillende gebieden. D'Hane de Steenhuyse is een onderwerp dat de aandacht heeft getrokken van experts en enthousiastelingen, en aanleiding heeft gegeven tot discussie en reflectie over de implicaties ervan. Op deze pagina's zullen we de belangrijkste aspecten van D'Hane de Steenhuyse analyseren, van de geschiedenis tot de huidige evolutie, inclusief de invloed ervan op de samenleving en de toekomstige projectie ervan. Door middel van interviews, analyses en getuigenissen willen we licht werpen op D'Hane de Steenhuyse en de lezer een complete en verrijkende visie bieden op dit onderwerp dat vandaag de dag zo relevant is. Ga met ons mee op deze spannende reis door het universum van D'Hane de Steenhuyse!
D'Hane de Steenhuyse was een adellijke familie in de Oostenrijkse Nederlanden. De familie woonde en bezat een tijdlang in het Hotel d'Hane-Steenhuyse en in het Kasteel van Leeuwergem.
De familie d'Hane zou afkomstig zijn uit Duitsland, waar de naam de Hane was. In 1307 was een Henri d'Hane schepen van Gent. Gilles en Jacob d'Hane werden schepen van Gent in 1358 en 1425. Sébastien d'Hane was gedurende een halve eeuw secretaris van de schepenbanken in Gent. In 1539 koos hij partij tegen de opstand van de Gentse bevolking, werd afgezet en moest de stad ontvluchten. Hij werd vogelvrij verklaard. Het jaar daarop nam keizer Karel V Gent in en werd d'Hane in zijn functie hersteld.
Op 20 augustus 1641 werd adelstand verleend 'voor zoveel als nodig' door koning Filips IV aan Sebastien d'Hane (1593-1682). In 1655 werd hij ook ridder. Zijn zoon Jean-Baptiste d'Hane werd ridder in 1659. Op 26 december 1768 verleende keizerin Maria-Theresia de bij eerstgeboorte overdraagbare titel van graaf, ten gunste van Emmanuel Ignace d'Hane. Bijkomend kreeg ook de tweede zoon, Jean-Baptiste d'Hane, in 1783 de titel van graaf.