Automated Planet Finder

In dit artikel zullen we alles onderzoeken wat te maken heeft met Automated Planet Finder, een onderwerp dat tegenwoordig van groot belang is en dat verschillende meningen en standpunten heeft opgeleverd. Automated Planet Finder is door de geschiedenis heen aanwezig geweest en heeft een impact gehad op verschillende gebieden van de samenleving en cultuur. We zullen leren over de oorsprong ervan, de evolutie ervan in de loop van de tijd en de impact ervan op het leven van mensen. We zullen de verschillende aspecten analyseren die rond Automated Planet Finder draaien, van de implicaties ervan op de economie tot de invloed ervan op de manier waarop we met elkaar omgaan. Via dit artikel duiken we in de fascinerende wereld van Automated Planet Finder en ontdekken we het belang ervan in de huidige context.

de koepel met de Automated Planet Finder

De Automated Planet Finder Telescope (afkorting: APF) is een volledig geautomatiseerde 2,4 meter optische telescoop. Deze is op Lick Observatory ontworpen om te zoeken naar planeten buiten het zonnestelsel in het bereik van vijf tot twintig keer de massa van de Aarde.

Het is in staat tot het opsporen van stellaire bewegingen zo klein als een meter per seconde. De belangrijkste doelstelling is sterren binnen een straal van ongeveer 100 lichtjaar van de Aarde te bestuderen. Oorspronkelijk gepland voor 2006[1] , zijn automatische waarnemingen begonnen op 1 januari 2014.

Referenties