In de wereld van vandaag is Arend d'Angremond een onderwerp dat steeds meer in de belangstelling staat en van onbetwistbare relevantie is. Met de vooruitgang van de technologie en de mondialisering is Arend d'Angremond een brandpunt van debat geworden op verschillende terreinen, van politiek en economie tot cultuur en samenleving. Zelfs op persoonlijk vlak heeft Arend d'Angremond steeds meer belangstelling gewekt, of het nu gaat om de impact ervan op het dagelijks leven of de invloed ervan op de manier waarop we de wereld om ons heen waarnemen. In deze context is het essentieel om de betekenis en implicaties van Arend d'Angremond volledig te onderzoeken, evenals de verschillende facetten en dimensies ervan. In dit artikel duiken we in de fascinerende wereld van Arend d'Angremond en analyseren we het belang en de impact ervan vandaag de dag.
Arend d'Angremond (Delft, 7 november 1834 – 8 januari 1903) was een Nederlands bankdirecteur en politicus.
Hij werd geboren als zoon van Hermanus d'Angremond (1802-1863, sergeant bij de artillerie) en Maria Schilperoort (1806-1878). Rond 1867 werd hij hoofdagent bij de Afrikaansche Handelsvereeniging wat hij tot 1874 zou blijven. Daarnaast was hij consul voor Nederland in Portugees Afrika. Vervolgens vestigde hij zich in Leiden waar hij een eigen handelsonderneming had.
In 1879 vertrok D'Angremond naar Suriname waar hij C. Busken Huet opvolgde als directeur-voorzitter van de Surinaamsche Bank in Paramaribo. Daarnaast was hij actief in de politiek. In 1880 werd hij bij tussentijdse verkiezingen verkozen tot lid van de Koloniale Staten.
Twee jaar later aanvaardde D'Angremond een functie bij de hoofddirectie van die bank in Amsterdam en vanaf 1885 was hij hoofddirecteur van die bank. Hij zou die functie blijven vervullen tot hij in 1903 op 68-jarige leeftijd overleed.
Zijn jongere broer Hendrikus d'Angremond is eveneens directeur geweest bij de Surinaamsche Bank en was ook Statenlid.