Apollo 5

Tegenwoordig is Apollo 5 een onderwerp van groot belang in onze samenleving. Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd om meer te leren over Apollo 5 en de impact ervan op verschillende gebieden van het leven. Van zijn belang in de geschiedenis tot zijn invloed op de huidige trends, Apollo 5 is een onderwerp van debat en reflectie geworden. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten van Apollo 5 onderzoeken en het verband ervan met ons dagelijks leven, evenals de evolutie ervan in de loop van de tijd. Door middel van een diepgaande en verrijkende analyse zullen we het belang van Apollo 5 en zijn rol in onze huidige wereld ontdekken.

Apollo 5
Missie-insigne
Missie-insigne
Missiestatistieken
Call Sign (CSM) AS-204
Bemanning 0
Lancering 22 januari 1968
22:48:09 UTC
Cape Canaveral
Complex 37B
Landing 23 januari 1968
09:58:00 UTC
Totale missieduur 11 u 10 m
Apollo 5
Portaal  Portaalicoon   Ruimtevaart

Apollo 5 was een onbemande missie in het kader van het Apolloproject waarbij de maanlander in een baan om de aarde werd gebracht met een Saturnus IB-raket. De missie duurde 11 uur en 10 minuten en ging van start op 22 januari 1968, 8 maanden later dan gepland. Meteen na de lancering toen de raketmotor van de maanlander werd ontstoken bleek dat de motor die 39 seconden moest branden na 4 seconden door de computer werd uitgeschakeld. Dit kwam door een softwarefout die door een vermoeden van hardwareproblemen vlak voor de lancering waren ontstaan. Er werd besloten handmatige vuurcommando's naar de LM te sturen. Afgezien van dit probleem was de missie een succes en op 12 februari verbrandde de maanlander in de dampkring.

Trivia

De Saturnus IB die voor de lancering werd gebruikt was dezelfde als die waarop de CSM van Apollo 1 stond toen er tijdens een test brand in de capsule uitbrak en de drie inzittenden omkwamen. Hoewel de capsule volkomen was uitgebrand bleef de draagraket onbeschadigd.

Apollo 5 op lanceerplatform
Zie de categorie Apollo 5 van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.