Amani Ballour

De kwestie Amani Ballour is tegenwoordig een zeer relevante kwestie, omdat deze een breed scala aan mensen in verschillende contexten treft. Door de geschiedenis heen is Amani Ballour het onderwerp geweest van debat en controverse, en de impact ervan strekt zich uit tot meerdere gebieden van de samenleving. Daarom is het essentieel om de verschillende facetten van Amani Ballour in detail te analyseren, vanaf de oorsprong tot de huidige situatie, om de implicaties ervan volledig te begrijpen en mogelijke oplossingen te vinden. In dit artikel zullen we verschillende aspecten behandelen die verband houden met Amani Ballour, en een alomvattend en uitputtend beeld bieden van dit onderwerp dat vandaag de dag zo relevant is.

Amani Ballour

Amani Ballou (Karf Batna, 1 maart 1987) is een Syrische arts.

Biografie

Ballour studeerde af als kinderarts in 2011 na een stage in Damascus. Vanaf 2012 tot 2018 werkt ze als arts en vanaf 2016 als ziekenhuisdirectrice in De Grot in Oost-Ghouta die vooral slachtoffers van de Syrische Burgeroorlog behandelde.[1] In 2018 gaat ze bij de evacuatie van Ghouta naar Idlib verder naar Turkije alwaar ze trouwt. Ballour richtte de ngo Al Amal die medische geschoolde vrouwen ondersteunt.[2] op om onderwijs te verschaffen aan vrouwen en kinderen in conflictgebieden.

Erkentelijkheden

  • De documentaire The Cave van Feras Fayyad, volgt haar doen en laten tussen 2016 en 2018. Deze documentaire werd in 2020 genomineerd voor een Oscar.
  • 2020 - Raoul Wallenbergprijs (Raad van Europa) voor haar werk in Syrië.