Algemene Begraafplaats Maarssen

In het artikel van vandaag gaan we dieper in op het onderwerp Algemene Begraafplaats Maarssen, een kwestie die de laatste tijd aan relevantie heeft gewonnen. Naarmate de samenleving vooruitgaat en evolueert, is het essentieel om ons bewust te zijn van de verschillende facetten van Algemene Begraafplaats Maarssen en de impact ervan op ons dagelijks leven te begrijpen. Vanaf de oorsprong tot de relevantie ervan vandaag zullen we alle aspecten met betrekking tot Algemene Begraafplaats Maarssen onderzoeken om een ​​breed en compleet overzicht te bieden. Daarnaast zullen we de implicaties analyseren die Algemene Begraafplaats Maarssen heeft op verschillende gebieden, van de politiek tot het dagelijks leven van mensen. We hopen dat dit artikel een nuttige en verhelderende gids is voor diegenen die geïnteresseerd zijn om dieper in het onderwerp Algemene Begraafplaats Maarssen te duiken.

Algemene Begraafplaats Maarssen
Zicht op het nieuwe gedeelte van de begraafplaats met urnenzuilen
Zicht op het nieuwe gedeelte van de begraafplaats met urnenzuilen
Plaats Maarssen
Gesticht in 1930
Monumentale status rijksmonument (aula)
Monumentnummer  524873
Diversen
Toegankelijkheid  Vrij toegankelijk tussen zonsopgang en -ondergang
Portaal  Portaalicoon   Mens & maatschappij

De Algemene Begraafplaats Maarssen ligt aan de Straatweg 27 in Maarssen direct naast de rooms-katholieke Begraafplaats Beeresteijn.

Geschiedenis

De algemene begraafplaats is in 1930 aangelegd naast de al in 1828 in gebruik genomen rooms-katholieke begraafplaats. Op de algemene begraafplaats staat een aula die omstreeks 1930 is gebouwd en gewaardeerd is als rijksmonument. De aula is oorspronkelijk in expressionistische stijl door P.J. Vermaak ontworpen als een achthoekig gebouwtje met koepelvormig dak.[1]

De begraafplaats telde rond 2010 ongeveer 2370 graven over een oppervlakte van ruim drie hectare. Er zijn daar naast particuliere graven diverse oorlogsgraven aanwezig en verder onder meer gedeeltes ingericht die urnenzuilen en een strooiveld bevatten.

Afbeeldingen

Noten

  1. P.J. Vermaak was rond 1930 gemeentearchitect van De Bilt. Daar ontwierp hij onder meer een verwante aula die in 1927 is gebouwd op de algemene begraafplaats van Bilthoven.