In de wereld van vandaag is Alan Stacey een onderwerp dat de aandacht heeft getrokken van miljoenen mensen over de hele wereld. Of het nu vanwege zijn relevantie vandaag, zijn impact op de samenleving of zijn historisch belang is, Alan Stacey is erin geslaagd zichzelf te positioneren als een onderwerp van algemeen belang op sociaal, cultureel, politiek en economisch gebied. Door de jaren heen is Alan Stacey het onderwerp geweest van talloze studies, debatten en controverses, wat heeft geleid tot een beter begrip en analyse van de verschillende dimensies ervan. In dit artikel zullen we het fenomeen Alan Stacey en de implicaties ervan in ons dagelijks leven grondig onderzoeken, met als doel licht te werpen op een onderwerp dat nog steeds grote belangstelling en nieuwsgierigheid genereert in de huidige samenleving.
Alan Stacey (Broomfield, 29 augustus 1933 - Circuit Spa-Francorchamps, 19 juni 1960) was een Brits autocoureur. Hij kwam om het leven tijdens de Grand Prix Formule 1 van België 1960.
Op zijn zeventiende was Stacey betrokken bij een motor-ongeluk, waarna een deel van zijn rechterbeen geamputeerd moest worden. Met een kunstbeen slaagde hij er vervolgens in een carrière te maken in de autosport en na goede prestaties voor Lotus in de Formule 2 en sportscars gaf teambaas Colin Chapman hem in 1959 de kans in de Formule 1 als opvolger van Graham Hill naast Innes Ireland.
Tijdens de Belgische Grand Prix van 1960 op Spa-Francorchamps werd Stacey op een recht stuk in het gezicht geraakt door een vogel, waarna hij de controle over zijn auto verloor, over een aarden wal schoot en uit de auto werd geslingerd. Hij overleefde het ongeluk niet. Bizar genoeg was enkele minuten eerder op bijna hetzelfde punt Chris Bristow gecrasht, die daarbij ook om het leven kwam.