Adriaen van Ostadelaan (Utrecht)

In de wereld van vandaag heeft Adriaen van Ostadelaan (Utrecht) een fundamentele rol in ons leven gespeeld. Van zijn impact op de samenleving tot zijn invloed op de cultuur, Adriaen van Ostadelaan (Utrecht) heeft een aanzienlijke impact gehad op verschillende aspecten van het dagelijks leven. Terwijl we de 21e eeuw in blijven gaan, blijft Adriaen van Ostadelaan (Utrecht) de aandacht trekken van mensen van alle leeftijden, geslachten en achtergronden. In dit artikel zullen we de rol onderzoeken die Adriaen van Ostadelaan (Utrecht) speelt in onze moderne samenleving, waarbij we de implicaties en betekenis ervan analyseren in relatie tot verschillende contexten en historische momenten.

Adriaen van Ostadelaan
Sint-Aloysiuskerk aan de Adriaen van Ostadelaan
Sint-Aloysiuskerk aan de Adriaen van Ostadelaan
Geografische informatie
Locatie Utrecht-Oost
Begin Rubenslaan, Stadionlaan en de Tamboersdijk
Eind Julianalaan en Mecklenburglaan
Lengte ca. 600 meter
Algemene informatie
Genoemd naar schilder Adriaen van Ostade
Bestrating asfalt
Opvallende gebouwen Sint-Aloysiuskerk
Openbaar vervoer Lijn 8 van U-OV
Portaal  Portaalicoon   Stad Utrecht

De Adriaen van Ostadelaan is een straat in de Nederlandse stad Utrecht, die loopt van de Rubenslaan, Stadionlaan en de Tamboersdijk tot de Julianalaan en Mecklenburglaan waar hij in overgaat.

Zijstraat van de Adriaen van Ostadelaan is de Ferdinand Bolstraat (die de Adriaen van Ostadelaan kruist), Vossegatselaan, Bosboomstraat, Boomstraat, Rembrandkade en de Waldeck Pyrmondkade. De straat is vernoemd naar de Nederlandse schilder Adriaen van Ostade.

Aan deze straat ligt de Sint-Aloysiuskerk (1907)[1] die een bijzondere bouw heeft (namelijk een zeshoekige vorm). Met kerst staat hier veelal een levensgrote kerststal buiten wat direct in het oog springt bij het voorbij gaan.

Zie de categorie Adriaen van Ostadelaan (Utrecht) van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.